Hozza fel a portréjátékát ezekkel az alapvető portré-világítási technikákkal

83

Ha mesterséges megvilágítást ad a portré munkafolyamatához, akkor képei valóban kiemelkedhetnek a tömegből. Nagyon sok fotós van odakint, akik félnek a sebességfényeket, villogó fényeket és monolit fényeket használni, de valójában nincs szükség ilyen elárasztásra. A szünet után megosztunk önnel egy videót a Run N Gun-tól, amely megmutatja, mennyire egyszerű lehet a világítás hozzáadása a portréfotózáshoz egyszerű, könnyen használható világítási technikákkal.

Hadd szóljam be ezt azzal, hogy a természetes fény fényképezésében nincs semmi baj. A világ minden részén található fotósok évek óta gyönyörű portréképeket készítenek, csak a rendelkezésükre álló környezeti megvilágítás felhasználásával, hanem mesterséges megvilágítás hozzáadásával és az alapvető megvilágítási technikák alkalmazásával képeket valószínűleg popsá tehetik. Csak egy fény használatával az unalmas, lapos képet hihetetlenül dinamikus képré alakíthatja.

A teljes világításvezérlés révén a fotósoknak még sokkal több lehetőség nyílik hihetetlen képek készítésére. Nemcsak olyan helyeken fényképezhet, amelyek lehetetlenné váltak külső megvilágítás nélkül, hanem a képek egész hangulatát és érzetét is irányíthatja. Felvehet árnyékot, eltávolíthatja az árnyékokat, és kiemelheti az egyes funkciókat. Akár csodálatos háttér-elválasztást is létrehozhat a felni megvilágítás, a kicker-megvilágítás és a háttér-megvilágítás használatával. A lehetőségek szinte végtelenek.

Az alapvető világítási technikák bemutatója Futtassa az N fegyvert a tökéletes módja az álló világítás megismerésének. Ezzel a videóval megismerkedhet néhány egyszerű terminológiával és könnyű világítási technikákkal. A videó mindent tartalmaz a nehéz és a lágy fény között, és mi a különbség a különféle típusú fényhatások között, mint például a Rembrandt világítás, a pillangó világítás, az osztott világítás és a felni világítás. JT, a videó házigazda hihetetlenül jól magyarázza meg mindent, és példákat mutat az egyes megvilágítási típusokról, amelyekről beszél.

Valójában nincs jobb idő a külső megvilágítás megismerésére, mint amikor először felvette a kamerát. Minél előbb megtanulja, hogyan kell átvilágítani a vakut és a művilágítást, annál hamarabb képei fognak kitűnni a csomag többi részéből. Természetesen, még soha nem késő megtanulni, hogyan kell beépíteni a világítást a fényképezésbe. Nézze meg az alábbi videót.