Az 5 legfontosabb látnivaló és látnivaló az Azori-szigetek szigetein: Sao Miguel, Faial és Pico-szigetek

68

Az Atlanti-óceán északi részén fekvő kilenc vulkáni sziget alkotja az Azori-szigetek szigetét, Portugália autonóm régióját.

Májusban érkezzen, és a buja föld világít a Sau Migueli hortenzia hosszú szakaszaival és bluesával. Bármikor megnézheti a bazalt béléssel borított szőlőket, amelyek a Pico-sziget sötét földterületéből nőnek ki, és megnézheti, hogy a párás füstök elmenekülnek a Lagoa des Furnas -ból.

1 Ponta Delgada, Sao Miguel

Lehet, hogy az Azori-szigetek legnépesebb és legfejlettebb városa, de csodálatos macskaköves utcákkal, a 16. századi templomokkal és a bájos tengerparti sétányon a Ponta Delgada látogatói úgy érzik, mintha visszamentek volna az idővel.

Nézze át az ikonikus városkapu, a Portas da Cidade, az impozáns templom, az Igreja Matriz de São Sebastião nézetet, és csodálja meg, hogy a szigetlakók miként ösztönösen illesztették vulkáni környezetüket a mindennapi életbe. E két szerkezet esetében a város padjai és még a járdák nagyrészt vulkanikus bazaltból készülnek, és ezzel hozzáadják a városnak egy klasszikus monokróm szűrőt.

A Palacio de Sant'Ana káprázatos homlokzata feltűnően kitér körül erről a palettáról, és megéri a rövid sétát a szárazföldön, miközben az António Borges-kert nyugalma kellemes megállási pont az út mentén.

2 Sete Cidades, Sao Miguel

Míg az Azori-szigeteket végtelen természeti szépségekkel látják el, semmi sem áll közel az egyszerűen megdöbbentő Sete Cidadeshez. Ez a hatalmas vulkáni kaldeira és misztikus zöld és kék tavai legendás - szó szerint - azt mondják, hogy azokat egy pásztor és hercegnő könnycseppek képezték, akik tiltott szerelemben részesültek.

Kezdje a csendes városban, amely a víz szélén helyezkedik el a kráter közepén, és csodálja meg a mesebeli Sao Nicolau templomot - egy varázslatos bazaltszerkezet a fákkal szegélyezett sétány végén. Innentől lépjen le a tópartra, és törpék el a területet körülvevő impozáns caldeira falakkal.

Ezután vezesse a kanyargó, kék Hortenzia-bélelt utat az elhagyott Monte Palace Hotel felé, és annak irigylésre méltó helyétől a kráterperem tetején nézzen le a Sete Cidades látványára. Innentől értékelheti az ilyen méretű kaldeira kivágásához szükséges koloszális geológiai erőket, mivel az elbűvölő jelenet olyan széles, mint amennyire a szem lát.

A Monte Palace Hotel tetőjén egy színes darab graffiti található, amely felirata: „Üdvözöljük a legjobb kilátásban”, és ha az ön előtt szétszóródó Sete Cidades dicsőségével nehéz lenne egyet nem érteni.

3 Ponta da Ferraria, Sao Miguel

A Földön sok olyan hely található, ahol olyan helyek találhatók, ahol az emberek fürdhetnek a geotermikus tevékenység által természetesen melegített vizekben. A Sao Miguelben élők azonban abban különböznek abban, hogy ilyen melegvíz megtapasztalható a tengerben úszás közben.

Ponta da Ferraria körülbelül 16 mérföldnyire északnyugatra fekszik Ponta Delgada-tól, és egy meglehetősen bizonytalanul meredek úthoz vezet, amely elfordul és elfordul egy luxusfürdőhöz - Termas da Ferraria. Haladjon tovább egy tengerparti ösvényen, ahova az igazi vonzerő vár - egy gyönyörű, természetesen kialakult bazaltmedence, ahol a hűvös óceán víz keveredik a hőáramokkal, hogy pihentető menedéket nyújtsanak.

4 Terra Nostra, Furnas, Sao Miguel

A Furnas-i Terra Nostra meleg vizei szintén kiválóan alkalmasak a bemerülésre. Ne hagyja el a medence sárosbarna megjelenését, mert ezt a vízben található ásványi anyagok mennyisége hozza létre, amelyek csodákat tesznek a bőr számára.

A fürdő a Terra Nostra Park nyugodt, parkosított területein fekszik, amelyet 1780-ban épített Thomas Hickling amerikai konzul. A Hickling csodálatos kastélya a vízre néz, és egy kert veszi körül, amely gyönyörűen több mint 2000 fafajtát mutat be.

Tipp: Míg a Caldeira Velha népszerű termálhely, hagyja ki drága és gyakran túlzsúfolt medencéit a nyugodtabb Terra Nostra javára.

5 Caldeira, Faial

Faial csak egy egy órás repüléssel fekszik Sao Migueltől, és nagyobb szomszédjához hasonlóan a táj tele van vulkáni múlt bizonyítékaival. Ez semmiképpen sem nyilvánvalóbb, mint a kép tökéletes, szigeteken domináló kráter, amely Caldeira do Faial.

A hatalmas kúp a Faial legmagasabb pontja, több mint 1000 méter magas, parkolóját egy kanyargós, festői meghajtóval lehet elérni Horta fővárosából. Innentől sétáljon át a drámai szikla-alagúton, mielőtt szembe kerülne a hatalmas kráterrel. Lélegzetelállító látvány Faial és Pico felett a láthatáron, és a teljes 8 km-es kerékpárt túrázva minden szempontból felismerhető.