PT360: 24. rész - A Super Bowl kamerák megjelentek, a Nikon Epic Photoshop Fail, egy ultra-ritka Leica és még sok más!

152

Tavaly a Super Bowl „csak” 40 kamerával rendelkezik. Egy évvel később ez csak nem fog megtörténni.

A világ legnagyobb sporteseményének 50. évfordulója alkalmából a CBS Sports egy 70 kameraos rendszert mutat be, amely magában foglal egy igazán figyelemre méltó technológiát, és amely minden bizonnyal örömére teszi az idei játékot, tekintet nélkül a játék eredményére.

A frissített skycam és pilonkamerák mellett a CBS bemutatja a nézőket az Eye Vision 360 kamerával, amely egy játéklejátszó kamera, amely lefagyaszthatja a játék bármely részét, és 360 fokkal elforgatható a játék körül, hogy otthon a nézők számára első látást biztosítson bármilyen játék vagy játékos.

Ha fantasztikusan hangzik, vagy valami olyasmi, ami a The Mátrixból származik, az nem az. Csak egy csomó kamera szinkronizálva van!

36 kamera fogja csörgetni a Levi mezőjét, mindegyik 5K felbontású felvételt készít az egyetlen 360 fokos kép létrehozására. És mivel a technológiát visszajátszásokhoz fogják használni, képes arra, hogy a virtuális első lefelé mutató vonalakat egymás fölé helyezzék, amelyekhez már megszoktunk is.

Az idei összes kamerainnovációval izgalmas gondolkodni azon, hogy hol lesz még néhány év múlva az NFL-foci otthoni nézése!

A Super Bowl arany évfordulója Santa Clara-ban - a Szilícium-völgy szívében - nem lesz kivétel. A CBS Sports új technológiát mutat be a 2016 kamerájának filmkészítéséhez használt 70 kameraből álló csomagjában; tavaly mindössze 40 videokamerát használták a 2015-ös Super Bowl rögzítéséhez. (Ez 75% -kal több kamera, ha nem akartad a matematikát.) A régi kedvencek - például a SkyCam - visszatértek néhány lenyűgöző frissítéssel, és teljesen új technológia is készen áll debütálására.

Bemutatkozás: Eye Vision 360

Ez az új visszajátszási kamera bármikor megfagyhat, és a játék körül forog, hogy a pályán lévő játékosok személyes nézőpontját biztosítsák. Tehát megnézheti a zsebében maradók hátoldalának hátterét, mindezt lenyűgöző 5K felbontású kamerákkal, a legmagasabb felbontással, amit valaha a nagy játék filmkészítéséhez használtak.

Az Eye Vision 360 36 kamerával működik, amelyek a Levi Stadion teteje mentén vannak egymáshoz rögzítve. A kamerákat a vörös zóna felé csomózva a 25 yardos vonal körül. "Az ötlet az, hogy ezek a kamerák az egész terepre néznek ki" - mondta Ken Aagaard, a CBS Sports Operations and Engineering ügyvezető alelnöke.

„Tehát a nagyobb felbontás esetén, amikor a rendszer önmagát átalakítja, képes nagyítani a képernyőn. És ez a háttérben lévő szoftver, amely lehetőséget ad arra, hogy lefagyasztja a jelenetet, és körültekerje azt Mátrix néz."

Egy másik lenyűgöző szolgáltatás, amelyre ezek a kamerák képesek, egy virtuális vonal feletti vetítés a játékban, mint például egy átlátszó üvegtábla. A grafika hozzáadásának képessége, a játék körül a 360 fokos forgatással kombinálva azt jelenti, hogy a rajongók látni fogják, hogy a labda áthalad-e ezen az átlátszó táblán. Mivel 36 kamera működik mindegyik egyetlen 360 nézetben történő megjelenítés érdekében, a technológia nem élő közvetítés, hanem az a gondolat, hogy az újból lejátszott videót a következő szintre viszi.

A pilon kamerák debütálnak

Egy újabb kamera, amely ebben az évben debütált a Super Bowl-ban: a pilon kamera. Azok számára, akik kevésbé ismerik a futballpálya felépítését, a pilon a téglalap alakú narancssárga jelölő, amelyet a végzóna sarkaiba helyeznek, hogy a játékosok és a szurkolók megismerjék a goallin határait.

Nyolc testreszabott oszlopot két nagy felbontású kamerával töltünk fel, így a rajongóknak 2K felbontású terepi szintű kilátás nyílik a játékra. Ezeket a fényképezőgépeket mikrofonokkal is becsapják, hogy megkönnyítsék a mező természetes hangjának rögzítését.

A pilon kamerákat először szeptemberben használták, de 2016-ban debütálták a Super Bowl-t. "Lehetséges, hogy megváltoztatja a hívást, különösen ott, az oldalsó sarokban, a végzóna sarkában" - mondja Aagaard. "És mivel ezek a kamerák elfoghatják a játékos lábait, amikor áthaladnak a kapu vonalán, segíthetnek a játék kimenetelének meghatározásában."

A pilonkamerák nem helyettesítik a hagyományos oldalsó filmkészítést. A rajongók továbbra is számíthatnak arra, hogy a kamerakezelőket a mező körül és lefelé a célvonalon sétálnak, a kocsikamerákat felfelé és lefelé futnak, és azokat, akik legfeljebb öt hüvelyknyire vannak a talajtól.

Komoly SkyCam frissítés

Mindenki szereti a SkyCamot. Az antennakamera-technológiát először 1984-ben mutatták be a Super Bowl rajongóknak, de az NFL nem alkalmazta rendszeresen 2001 körül. Míg az évek során óriási fejlesztéseket hajtottak végre, az 50. Super Bowl-on használt SkyCam rendszer esetleg ezeket tette ki. szégyell.

Tavaly a SkyCam csapata bemutatta a vadmacska nevű repülő kamerarendszer új verzióját, amely csaknem kétszer olyan gyors sebességgel tudott haladni, mint az előző verzió. A Wildcat SkyCam képes a levegőben szárnyalni olyan sebességgel, amely meghaladja a 25 mérföld / óra sebességet - ez azt jelenti, hogy a kamera túllépheti a játékosokat.

"Ha megnézzük a következő generációs statisztikákat, akkor vannak olyan srácok, akik óránként 18-20 mérföldes sebességgel futnak" - mondta Stephen Wharton, a SkyCam műszaki vezetője. "Mindenkinek megnézheti, hogy mi a negyedik háttere, miközben játszik a pályán, és a kamera képes lépést tartani a játékkal, és vezessen vele lefelé."

A SkyCam csak egyetlen kamera, de huzalhálón működik, biztonságosan a játék fölé helyezve. Ennek ellenére elég közel áll a játékosokhoz, lehetővé téve néhány csodálatos lövést. "Attól függően, hogy hol tartózkodsz a játékban és mi történik, az NFL szereti, ha legalább 12 lábnyira maradunk a talajtól" - jelentette be Buxton Endre, a SkyCam vezérigazgatója. "Mindazonáltal ennél alacsonyabban eshetünk, ha 20 méterrel maradunk egy aktív játékos mögött."

Az égen őrült sebességgel felcsavarodó légi kamera egyik legnagyobb kihívása a stabilizáció. A SkyCam egy teljesen aktív négytengelyes stabilizáló rendszert használ, amelynek mindegyikében visszacsatoló hurkok vannak, amelyek szintén stabilizálva vannak. "Feladatunk annak biztosítása, hogy a kamera által tapasztalt mozgás törlődik, és hogy otthon szilárd képet látsz" - mondta Wharton.

És természetesen, az antenna kamera mikrofonokkal is fel van szerelve - tehát készülj fel, hogy minden sisak ütközését világosan meghallja február 7-én.