Maryline Rivard fogalmi fényképei varázslatos inspirációs szinteket közvetítenek

85

Az igazán látványos fantázia jelenetén belül Maryline Rivard ábrázolja valóságának elemeit. Koncepcionális alkotásait csodálni kell, mégpedig azért, mert a fotós és a téma kettős szerepét játszik. Kemény munkával, kitartással és a furcsa mászással egy hatalmas sziklára mászva Maryline rámutat a munka etikájára és a kreatív teljesítményére. A fotós lenyűgözte, és a témát elbűvölte egy kicsit jobban akartuk megismerni a kanadai Quebecből származó művészt.

Számos művész inspirál, ideértve a fogalmi és szürrealisztikus fotósokat, költőket, festőket stb.. Időnként az inspiráció olyan érzelemből származik, amelyet nehezen tudok szavakkal kifejezni, vagy egy egyszerű objektumról, amelyet egy brokádban találtam. Így fejlem ki a koncepciót a fejemben, és mindig sok ötletem van a megvalósításhoz.

Az önarckép használata távirányítóval valójában nem könnyű. A legnagyobb kihívás a megfelelő összpontosítás. Nagyon könnyű önarckép készíteni a Nikon D750-mel, valójában sokkal inkább, mint a mobiltelefonomnál. Néha 20 fénykép után van a megfelelő pózom (főleg télen kívül, hehe), és néha 200-at kell készítenem!

Modellként kezdtem el fényképezni, ezért mindig is szeretem a kamera előtt lenni. Ha saját modell vagyok, nagyban megkönnyíti a teremtést. Nem kell összekeverni a ruhákkal, a frizurával, a sminkkel és a pózokkal kapcsolatos hosszú magyarázatokkal, amellyel érzelmeket készíthet egy másik személlyel, aki nem gondolja az Ön elképzelését. Tökéletesen irányítom a kreatív folyamatot, amely szerintem lehetővé teszi erősebb képek készítését.

Mivel csak természetes megvilágításban dolgozom, ami nagyon szeszélyes, a felvételt a napszak időpontjától és attól függően, hogy van-e nap vagy sem, adaptálnom kellett. Nagyon figyelmes vagyok az ilyen fajta részletre, és néha frusztráló lehet várakozni egy felhős napra egy kültéri koncepció számára. A fény azonban nélkülözhetetlen eleme a légkörnek és a végső kép megjelenítésének.