Mark Mawson fényképeket készít a kávéról az extra életről, elvont módon!

164

Mark Mawson Anglia tehetséges fotós, akinek munkái széles spektrumot fednek le. Mark Mawson fényképei a hírességtől a festői tájig terjednek. Újságokra, magazinokra és hirdetési ügynökségekre fényképez. Mark egyik legfényesebb személyes sorozata a „Vizes”, amelyet az utóbbi hat évben fényképezett. Mark Mawson vizes videót vetítették a Buckingham-palota falain a királynő előtt, Sir Paul McCartney „Varázslatos rejtély turné” hátterében.

Kíváncsi volt már valaha, hogy kísérletezzen az élelmiszerfotókkal? A műfaj valójában nagyon érdekes eredményeket hozhat néhány, a dobozon kívül eső megközelítéssel. A jelen eset a okos projekt, készítette Marks Gabriella amelyek a reflektorfénybe helyezték a termékeket, nem pedig a remek ételeket. Nézzünk meg egy másik jó példát ebben a londoni székhelyű fotós, Mark Mawson egyszerű, mégis szórakoztató gyakorlatában, nagy sebességgel készített kávé és tej felhasználásával.

Mawson valójában minden folyadék fényképezésének szakértője, lenyűgöző absztrakt képeket készítve foltok, kavarogások és fröccsenések segítségével. Gyakran használja kipróbált technikáját italok és illatanyagok bevonására, de alkalmanként víz alatti fényképeket is készít. Fejlesztette saját jól megkülönböztetett színes stílusát közismert személyei számára is Vizes sorozat. Nem meglepő tehát, hogy kísérletezett a kávéval és a tejjel, hogy elvont tapintást nyújtson az élelmiszerfotózáshoz.

Ezek között a kísérletek között van Kávé egy fröccsenő tejjel , ami elég egyértelmű összeállítás, ahogy a cím jelzi. Az eredmény érdekes képet ad nekünk arról, hogy valami olyan egyszerű, mint a fröccsenő és keverő folyadékok, szép lehet. A gyűjtemény megmutatja nekünk a két folyadékot is, a fröccsenés és a keverés különböző állapotaiban: önálló csíkokként az előkeveréskor, valamint foltokként és gömbökként a keverés közben. De természetesen van még egy klasszikus tejcsepp a kávéra!

Élelmiszer-fotózás szempontjából ez az elvont gyakorlat határozottan játékosabb cselekedet, mint a szokásos, az Instagram-nál látható kávécsésze lapos feküdési felvételek. Kísérletileg bármi is lehet a pattanások, még mindig könnyű elképzelni, hogy ezeket felhasználják kereskedelmi projektekhez.

Ha többet szeretne megtudni Mark Mawson kávéval és tejrel kapcsolatos kísérleteiről, akkor ezek közül többet megtalál a webhelyén. Követheti őt a Behance-on, hogy megnézze más lenyűgöző projektjeit.