Annak ismerete, hogy a cserje virágzik-e a régi vagy az új fán - segít időben elvágni a vágásokat

69

Tudom, hogy az emberek zavartak abban, hogy hogyan kell megragadni a hortenziakat, mert állandóan kérdeznek róla. A zavarok három leggyakoribb oka a növény holtan megjelenő megjelenése télen, a nyáron nem virágzó képessége, valamint az az érvelés, hogy mivel cserje, ezért meg kell metsni. De ezek a népszerű fás szárú növények hosszú, virágos életet élhetnek anélkül, hogy valaha is éreznék a Felcos pár hideg pengéjét. A hortenzia azonban képes kezelni a metszést (ami nem megfelelő időben történik, a virág hiányát okozhatja), és néha érdemes lehet, vagy szükség lesz egy kicsit vágni. Például, nem tetszik az elhalványuló virág kinézete, vagy a cserje kicsit túl magas lehet. A hortenzia metszésével javulhat a cserje életerő és növekszik a virág mérete.

Ezeket a cserjéket nem szabad egyszerre metszeni. Azokat, amelyek a régi növekedésben virágzik, csak virágzás után szabad metszeni. Mások újonnan növekednek, és azokat meg kell metszeni, mielőtt tavasszal felébrednének, vagy amint őszben nem járnak.

Aszalt szilva, miután a virágok nyár végén elhalványulnak

Annak megállapításához, hogy a hortenzia virágzik-e a régi fán, gondoljon arra, mikor virágoznak. Az ilyen jellegű cserjék általában nyár elején kezdik virágzni, és szombaton felszaporodnak, bár később szórványos virágzás is megjelenhet. Ezek a cserjék a jövő év virágbimbóit képezik nyár végén vagy kora őszén, mivel a napok rövidek és a hőmérséklet lehűl. A rügyek eltávolításának kockázatának csökkentése érdekében szilva vágja le, miközben a virágok elkezdenek elhalványulni. Gyakran minél előbb megtörténik a virágzás után, annál gyorsabban megújul a cserje, és egyre nagyobb virágzik a következő szezonban.

A takarítás érdekében távolítsa el a régi virágkat. Azok a kertészek, akik meg akarják takarítani a tiszta megjelenést, azonnal levághatják a kiégett virágot a virágfeje alatt, és eltávolíthatnak minden talajirányú vagy sovány vesszőt a talajvonalból.

Az életerő javítása érdekében távolítsa el a legrégebbi pálcákat. Amikor a hortenzia öregszik és fás, akkor kisebb virágzást eredményezhet. Néhány legrégebbi pálca rendszeres eltávolítása a talajvonal mentén megőrizheti a cserje erősségét, nagy és bőséges virágot eredményezve. Ugyanez a módszer megakadályozhatja, hogy egy cserje túlságosan magas legyen, ha a legmagasabb pálcákat célozza meg eltávolítás céljából.