Chicago karácsonykor - mit lehet látni és tenni

149

Chicago Skydeck

A saját személyes hógömbömben vagyok. 1 353 lábam van a Skydecknél, a Willis-torony tetején, ami negyed századon keresztül volt a világ legmagasabb épülete. Én is 4 lábmal ki vagyok oldalról egy üveg dobozban, a Ledge-ben, egy felhő közepén, és vihar havazik.

A tél itt, Chicagóban, csodaország. Amikor a felhő részei látom a fehér homályos felhőkarcolókat és rengeteg pislogó karácsonyi fényt, a Michigan-tó hűvös vizei a távolba húzódnak.

A Christkindlmarket

És itt jól csinálják a karácsonyt. A Daley Plazában levő Christkindlmarket egy őrület a gluwein ivás, az perec étkezés és a díszvásárlás terén. A faházak világa Európa büszke lenne. Valójában a Nuremburg-szal együtt működik, amelynek piaca a 16. századra nyúlik vissza; ez majdnem negyed évszázad óta reménykedik, sőt, még német istállókat is találhat.

Az előző este a karácsony elindult és futott a 60 lábú Millennium Park városában található karácsonyfa közti ezer tömeg közti hivatalos világítással, amelyet egy olyan tucat család adományozott, akik vitatják a saját fa aprításának jogát. le, hogy felvidítsa a várost. Az ünnepségen Miguel Cervantes, a város Hamilton-zenei produkciójának sztárja vett részt. A rendezvényen Cozi Zuehlsdorff, a Disney új Freaky pénteki TV-filmjének sztárja, Rahm Emanuel polgármester, valamint a Bill Clinton elnöki csapatában egykori nagy paróka volt. A közelben jókedv mutatkozik, amikor az ujjatlan és tompított tömeg a Maggie Daley korcsolyázó szalaggal küzd, egy ovális pályán, amely a fák mentén fut.

Lehet, hogy a tél Chicagóban hideg lehet (és tele van hóval és lassúval), de a chicagói karácsony megérdemelné az esetlegesen felmerülő extra rétegeket. A hálaadás és az újév közötti időszak szívszívű hagyományokkal teli, a fák világításának ünnepségeitől a koszorúkig és az áruház kirakataiig. Ez az egyetlen évszak, amikor egy korsót kortyolgathat a füstölt fűszeres borhoz a Picasso-szobor alatt, ellátogathat a Macy's Walnut Room fához és énekelhet dalokat a bab előtt. A chicagói karácsony vitathatatlanul különleges, ezért összegyűjtöttük a legkülönfélébb módszereket, hogy a szezonot megfelelő mennyiségű vidámsággal ünnepeljük.