A hordófesztivál csata a toszkáni Montepulciano-ban

128

A mezők a tavaszi smaragdzöldtől kezdve aranybarná válnak. Toszkána gördülő dombjai csillogtak a nyári nap melegétől. Augusztusban sok olasz nyaralja, és itt van a fesztiválok ideje Toszkánában.

A Montepulciano-tól mindössze 20 perces autóútra található Cignella független üdülőhelye. Az egykori toszkán parasztház kilenc önálló villává és négy apartmanvá alakult, mindegyik saját személyiséggel és egyedi stílusú. A napi reggelit hozzáadhatjuk a foglaláshoz, és egy úszómedencét (május-októberig nyitva tart) egy emelt gyep veszi körül, rengeteg ülőhellyel és napozóágyakkal. Hogy a legtöbbet hozhassa ki a régióból, Cignella azt javasolja, hogy hozzanak autót - a helyszínen saját parkoló biztosított.

Ferragosto, a Szent Lorenzo éjszaka és a Bravio

A Ferragosto, a Saint Lorenzo éjszaka, a híres Sienna Palio és egy kevésbé ismert, de nagyon szórakoztató hétköznapi reneszánsz stílusú ünnepség a Montepulciano hegytetőn található Bravio delle Botti nevű faluban.

A fesztivál augusztus utolsó hetében zajlik a város fő utcáin. Eredeti kihívás a falu nyolc Contradas szomszédságában, amelyek versenyeznek a festett kendő zászlóért.

A hordó gördítése

A Bravio a gyönyörűen festett zászló valódi neve, amelyen a város védőszentje, Saint Giovanni képe látható. Mindkét szomszédságból két sportoló, úgynevezett Spingitori, egy 160 font súlyú boroshordót gördít fel egy hegyvidéki versenyen, egy mérföldön át a város utcáin, amíg el nem érik a katedrális elejét a Grand Plazában.

Ez egy fájdalmas, fizikailag igényes erőfeszítés, amely tele van meglepő drámákkal. A hordók oldalra fordulnak, vagy egymásba ütköznek, és a sportolók frusztráló erőfeszítéseket tettek arra, hogy ne maradjanak el a vezetők mögött.

A Montepulciano egy héten ünnepli a versenyt. Minden Contrada felvonul a fő téren. Lakói reneszánsz ruházatba öltözöttek kerületük színeiben.

A környékeken közösségi vacsorákat tartanak, és az egész falut a 8 kerület színes zászlói díszítik. A Heralds minden parádét kihúzza a középkori városháza ablakaiból, annak keresztmetszeteivel és a magas toronyval, Palazzo Comunale néven, amelynek központi tornya a 16. században nyúlik vissza. th századra emlékeztet, és emlékezteti Önt a firenzei Palazzo Vecchio-ra.

Szerencsém volt szemtanúja egy Contrada felvonulásának. Az egész város, amely díszesen öltözött, ült a tér körül álló állványokban, és arany- és vörös jelmezekben figyelte a Contrada Talosa képviselőit, nagy zászlókkal és dobosokkal vonulva a téren.

A zászló hordozóinak nehéz zászlót lengettek, nagy zászlóikat a levegőbe dobták, és megragadták őket, mielőtt a földre ütöttek, hogy megverjék dobosaikat.

Később a nap folyamán láttam, hogy a városi bírák a négyzeten keresztül felvonultatják a Bravio-t a középkori tárgyakba öltözve, jelmezükre a város jelképe, Griffin. Látványosság, amely emlékezteti a reneszánsz egyik lapját.

A fesztivál 1373-ban kezdődött, mint lóverseny olyan régiók között, mint a Sienna's, az El Campo körüli verseny. A Contradas mai neve ugyanaz, mint mindig. Ezek a Cagnano, Collazzi, Coste, Gracciano, Poggiolo, San Donato, Talosa és Voltaia. Ugyanazokat a színeket, címereket és ünnepi felvonulásokat tartják fenn, mint évszázadok óta.

A Bravio lóversenye 17-ig folytatódott th században, amikor abbahagyták a közrend fenntartását. A Bravio legújabb története 1974-ben kezdődött, amikor egy helyi pap javasolta a régi lóverseny cseréjét egy hordóversenyre. A tölgyfa hordók a Montepulciano fontos szimbóluma. Csak itt híres bor, a Vino Nobile di Montepulciano bor érlelhető bennük.

Vino Nobile di Montepulciano

A Vino Nobile di Montepulciano bornak a Montepulciano-t körülvevő dombok szőlőültetvényeiről kell származnia. Az itt termesztett legfontosabb szőlőfajta a Sangiovese. A Sangiovese szőlőnek a kész bor legalább 60–80% -át kell kitennie. A Vino Nobile di Montepulciano érlelési ideje legalább 24 hónap (a Riserva borok esetében 36 hónap), ebből legalább 12 hónapot tölgyfahordóban kell eltölteni. A helyi borászok már régóta használnak nagy olasz bottokat.

A nagyobb hordók kevesebb tölgy ízt adnak a kész borban. A tölgyfahordókat itt nem annyira ízük, mint lassú, szabályozott érlelésük miatt használják. Ezt a hagyományt beépítették a Vino Nobile di Montepulciano DOC törvényekbe.

A Montepulciano látogatása során feltétlenül látogassa meg a Ricci család pincészetét, a Cantina di Ricci-t. A városközpont közvetlen közelében fekszik, és ez az egyik legjobb borászati túra, amit valaha fogsz megtenni.

Találkozik útikalauzával egy hatalmas szabadtéri teraszon, ahonnan kilátás nyílik a toszkán vidékre és a San Biagio-templomra. A túra többszintű lovas tégla lépcsőn vezet le, ahol hatalmas szláv tölgyfa fekete hordók, fa borosprések és egy aranybarlang látható, ahol az etruszkok Krisztus ideje előtt tárolták bort. A pincét monumentális ívek egymást követõ teteje fedte, és hatalmas oszlopok tartják fenn, amelyek együtt emlékeztettek egy katedrálisra. Ez a túra a Vino Nobile három évének kóstolásával zárul le, előételekkel. A bor testes, elegáns és mélyvörös. Hírnevet adtak az egyik legjobb toszkánai boroknak.